Två unga flickor utsattes för sexuella ofredanden igår på Eriksdalsbadet av en stor grupp äldre tonåringar.

Nytt fall av tafsande på Eriksdalsbadet

Uppdaterad
Publicerad

Två unga flickor antastades igår eftermiddag på Eriksdalsbadet av en grupp äldre pojkar.

Det var igår eftermiddag, två unga flickor i 13-årsåldern gick till personalen på Eriksdalsbadet och berättade att en grupp unga pojkar tafsat på dem, följt efter dem och omringat dem. Personal ringde polis, flickorna pekade ut pojkarna som var i 15-16-årsåldern och polisen har identifierat dem.

– Vi var snabbt på plats på badet, vi ser allvarligt på det här, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen.

Ofredanden på Eriksdalsbadet

Nio misstänkta

Totalt är nio pojkar skäligen misstänkta för sexuellt ofredande. Nu kommr polisen att prata med flickorna igen, personalen samt förhöra de misstänkta.

Läs mer: Civil polis ska stoppa ofredanden i badhus

Läs mer: Kvinnor får egen bubbelpool på Eriksdalsbadet

Det har nu under en längre tid rapporterats om ofredanden på Eriksdalsbadet, så pass att badet har varit tvungna att införa separata bubbelpooler för kvinnor och män och polisen numer ofta är på plats, även om de inte var det under gårdagens händelse.

– Vi har sett en tydlig förbättring på det här problemet senaste veckorna, säger enhetschefen på Eriksdalsbadet Sara Franzén Shilwan, men nu har det tyvärr hänt igen.

Badet samarbetar med polisen

Sara Franzén Shilwan säger att de hade badvakter på plats utspridda i badet, men att det näst intill är omöjligt att se allt som händer.

– Vi kan inte se allt, men vi jobbar med polisen med att hitta riskzoner på badet för att se var vi kan göra ännu mer. Vi har försökt tänka nytt och tänka ut strategiska platser för vakterna att stå på.

– Har ni tillräckligt med vakter?

– Jag skulle velat säga att det var tillräckligt, men antagligen inte eftersom det här hände igen. Vi kommer nu ta in extra badvärdar så vi kan samtidigt täcka upp alla bassänger med personal under de timmar vi har som flest besökare. Badet har under vissa tider mer än dubblerat sina badvärdar som står utpositionerade och går runder i simhallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ofredanden på Eriksdalsbadet

Mer i ämnet