I dag koras nytt landmärke

Publicerad

I dag presentas det arkitektkontor som får bygga Stockholms nya landmärke. Tanken är att byggnaden ska stå klar till HSB:s 100-årsjubileum 2023.

I våras började tre arkitektsamarbeten att rita på vad som kan bli Stockholms nya landmärke, i HSB Stockholms projekt 2023. Sedan dess har arkitekterna jobbat på tre olika platser i Stockholms innerstad: Västerbroplan, Tekniska nämndhuset och Hagastaden. I dag koras det vinnande bidraget.

HSB Stockholm kommer arbeta vidare med det vinnande bidraget och målet är att en byggnad ska stå klar till 100-årsjubileet år 2023.

Landmärken i Stockholm

Allmänheten har röstat på sina favoritförslag i alla deltävlingar. Några och har också kommit med tankar och kring vad de förväntar sig av sin bostad i framtiden.

– Vi har sagt att vi vill lyfta framtidens boende i och med detta projekt. Arkitektkontoren har presenterat genomtänkta analyser och riktigt bra lösningar. Tillsammans med allmänhetens åsikter hoppas vi att projektet ska mynna ut i bostäder som är både spektakulära, smarta och möter våra medlemmars behov, säger Anders Svensson, vd HSB Stockholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landmärken i Stockholm

Mer i ämnet