Enligt den preliminära tidplan kan byggnaden stå färdig tidigast 2026-2027 Foto: barabild.se

Nytt polishus planeras i Flemingsberg

Uppdaterad
Publicerad

Polismyndigheten har behov av att utöka sin verksamhet i södra Stockholm, och därav planeras det att byggas ett nytt större polishus i Flemingsberg. Polishuset blir en del av ett stort byggprojekt i Huddinge kommun som går under namnet Stockholm South Business District.

Lokalytan uppskattas bli någonstans mellan 40 000 – 60 000 kvadratmeter och det rör sig runt 1 000 arbetsplatser, där mestadelen kommer vara kontorsplatser. Det kommer bli ett av landets största polishus. Det finns sedan tidigare ett polishus i Flemingsberg, men det nya huset ska bli bättre och större enligt kommunstyrelsens ordförande i Huddinge Daniel Dronjak (M).

– Att vi får ett nytt polishus på en plats där det finns utsatta områden sänder en viktig signal inför framtiden, det visar att vi tar trygghetsfrågorna på största allvar, säger han till SVT

– Polishögskolan ligger även i Flemingsberg så vi hoppas att det nya polishuset i kombination med högskolan kommer att ge bra effekter, fortsätter Daniel Dronjak.

Om allt går som det är tänkt kan polishuset stå klart tidigast 2026-2027.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.