Polisen upplöste festen i Huddinge efter att ha upptäckt att flera personer kom och gick till lokalen. Foto: Pontus Altin

Svartklubb upplöst av polis – 50 personer festade i industriområde i Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

En fest med omkring 50 personer i ett industriområde i Huddinge upplöstes under natten av polis.

– Det var en patrull som åkte förbi och beslutade sig för en kontroll, efter att hört musik och att flera personer gick in och ut i lokalen, säger Eva Nilsson, Stockholmspolisens presstalesperson.

Festen arrangerades trots den ökande smittspridningen av covid-19 och regeringens beslut om att max åtta personer får delta i allmänna sammankomster.

Flera brott har anmälts

Enligt polisen hade festen inte heller något tillstånd och polisen upplöste tillställningen vid 00.30-tiden natten mot söndag.

– Polisen har identifierat två personer som misstänks för att ha anordnat festen och olovlig försäljning av alkohol, säger Eva Nilsson, Stockholmspolisens presstalesperson.

Polisen har även rapporterat narkotikabrott bland några festdeltagare.

En anmälan har upprättas om brott mot ordningslagen, olovlig försäljning av alkohol och narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.