Långa köer på E4 efter lastbilsolyckan i höjd med Fruängen. Foto: Stillbilder: Lars Nilsson/SVT och Pontus Altin. Video: Pontus AltinVisa alla (3)
Visa alla (3)

Lastbilsförare omkom vid olycka på E4 – körde in i tunnelbanebro

Uppdaterad
Publicerad

En lastbilschaufför har omkommit efter en allvarlig olycka på E4 vid Fruängens tunnelbaneviadukt mellan trafikplatserna Västertorp och Bredäng. Olyckan ledde till långa köer på E4 under morgonen, och under en stund mitt i morgonrusningen var det stopp på tunnelbanans röda linje.
Vid 13-tiden var det fortfarande bara ett körfält öppet i södergående riktning.

Vid sjutiden på torsdagsmorgonen körde en lastbil in i tunnelbanebron över E4 i höjd med Fruängen, vilket påverkade både biltrafik och tunnelbanetrafik under morgonrusningen.

– Det är en mycket allvarlig olycka. Det kommer att vara avstängt tills lastbilen är bärgad, men vi vet inte hur länge det kommer dröja, sa Eva Nilsson på Stockholmspolisens regionledningscentral vid åttatiden.

Vid 9.30-tiden var det enligt Trafikverket öppet i norrgående riktning medan ett körfält var öppet i södergående riktning.

Vid 13-tiden var tre av fyra körfält fortfarande avstängda i södergående riktning och beräknades vara det fram till klockan 13.30.

Nedsatt hastighet

Enligt trafikverket kommer det vara nedsatt hastighet till 50km/h vid olycksplatsen fram till klockan 15. Orsaken är risk för halka efter utsläpp av hydraulolja.

Under förmiddagen berättade polisen att lastbilschauffören omkommit och att anhöriga är underrättade. Det finns ingen misstanke om brott.

Foto: Lars Nilsson/SVT

Tunnelbanan rullar igen

I tunnelbanan var det först stopp mellan Fruängen och Västertorp i båda riktningarna.

– Vi har tagit det säkra före det osäkra och stängt av bron efter olyckan. Vi behöver titta på om det finns några eventuella skador på tunnelbanebron, sa Aleksander Krajisnik, presstalesperson på SL, vid 8-tiden.

Enligt SL var det inga större skador på bron och tunnelbanan rullar åter sedan ca kl 8.20.

I samband med olyckan fick flera andra fordon lättare plåtskador men har kunnat lämna platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer