Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person som är skriven på adressen är dömd för inblandning i den uppmärksammade kidnappningen av rapartisten Einár, som senare sköts till döds 2021. Foto: Jessica Gow/TT/Sthlmnews

Omfattande polisinsats i Rågsved efter explosion

Uppdaterad
Publicerad

En sprängladdning har detonerat i en port i Rågsved i södra Stockholm. Enligt polisen är explosionen troligen kopplad till tidigare mord och skjutningar i huvudstaden i julhelgen och mellandagarna.

Polisen vet inte exakt vad det är som har detonerat, men tror att händelsen har ett samband med den senaste våldsutvecklingen i Stockholm.

– Vi förutsätter att sprängningen har en plats i den händelsekedja som vi sett i framför allt södra Stockholm i mellandagarna och som inleddes med mordet i Rinkeby i julhelgen, säger Ola Österling.

En person som är skriven på adressen är dömd för inblandning i den uppmärksammade kidnappningen av rapartisten Einár, som senare sköts till döds 2021.  

– Vi kommer nu att kartlägga personer i fastigheten, säger Ola Österling.

Omfattande skador

Larmet om explosionen kom in strax efter halv fyra på lördagsmorgonen.

– Det är omfattande skador på porten och splitterskador på dörrar och fönster i anslutning, säger Ola Österling.

Stor polisinsats: ”samtliga kompetenser”

Ingen person ska vara fysiskt skadad, men vissa boende i lägenhetshuset har fått evakuera.

Det pågår en massiv polisinsats i området och ett stort område är avspärrat.

– Vi har Stockholmspolisens samtliga kompetenser på plats. Det är bland annat tekniker, utredare, hundförare, filmanalytiker, förhörs- och insatsledare, säger Ola Österling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.