Fem ledande politiker på Södertörn skriver öppet brev till Moderaterna i landstinget om neddragningar inom kollektivtrafiken. Foto: Margareta Benson

Öppet brev om nedskärningar i busstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Fem ledande socialdemokratiska politiker Södertörn har skickat ett öppet brev till Moderaterna i Stockholms läns landsting om de planerade nedskärningarna i busstrafiken.

Det är de planerade neddragningarna inom busstrafiken som fått de fem socialdemokratiska kommunpolitikerna att tillsammans formulera sin kritik mot beslutet.

Brevet är undertecknat av kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, Södertälje, Nynäshamn och Haninge samt Socialdemokraternas gruppledare i Huddinge kommun.

Man skriver bland annat att en väl fungerande kollektivtrafik på Södertörn är nödvändig för att alla som bor där ska kunna ta sig till och från jobb och skola och att det är avgörande för att människor ska kunna bosätta sig i regionen.

Ett exempel som lyfts fram i brevet är Botkyrka kommun där nedskärningarna i busstrafiken skulle innebära 100 inställda bussar om dagen.

Brevet avslutas med tre frågor till trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons och Moderaterna i Stockholms läns landsting. Man undrar bland annat varför det genomförs stora nedskärningar på resenärernas bekostnad istället för att dra ned på dyra konsultkostnader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SL drar ner på busstrafiken

Mer i ämnet