Moderaten Anna König Jerlmyr, oppositionsråd i Stockholm. Foto: TT

Oppositionen i Stockholm: En budget utan ansvar

Publicerad

En budget som tydligt visar på att den är gjord av politiker som känner sig nöjda, trötta och idélösa – halvvägs in i mandatperioden. Så beskriver oppositionspolitikern Anna König Jerlmyr (M) det rödgrönrosa budgetförslaget.

Under onsdagen presenterade den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad sin budet för 2017. Ett budgetförslag som inte helt oväntat kritiserar från oppositionen.

– Budgeten visar att det finns två tydliga vägval för stockholmarna. En väg som prioriterar kunskap och jobb och en som inte förmår fokusera överhuvudtaget utan vältrar över skulder och underskott på framtiden, säger Anna König Jerlmyr (M), gruppledare och oppositionsborgarråd.

Saknar svar

Anna König Jerlmyr menar att budgeten saknar svar på hur problem som segregation ska lösas. Hon menar också att majoritetens förslag är en symbolpolitik.

– Det är uppenbart att Socialdemokraterna halvvägs in i mandatperioden har blivit nöjda, trötta och idélösa. De saknar svar på hur kunskaperna i skolan ska öka och hur det ska bli enklare att få sin första bostad och det första jobbet det är så vi bryter segregationen och utanförskapet, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) och fortsätter:

– Trots att Socialdemokraterna lånar en miljard i månaden fram till 2018 och höjt kommunalskatten med 1,3 miljarder kämpar kärnverksamheterna med stora underskott. Alliansen lämnade över en stad med stora överskott men den stabila ekonomi som Stockholm en gång hade har inte förvaltats av Socialdemokraterna, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stockholmsbudget 2017

Mer i ämnet