Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi vill inte ha ett hyrstopp som är så omfattande som det är nu, säger oppositionsregionrådet Désirée Pethrus (KD). Foto: SVT/TT

Oppositionen kritisk till bemanning på sjukhusen i Stockholm: Operationer flyttas fram

Uppdaterad
Publicerad

Oppositionen i Region Stockholm vill riva upp beslutet om att inte anställa hyrpersonal i sjukvården i länet. Politikerna menar att operationer flyttas fram eftersom det saknas personal.

Sedan den 1 mars i år anställs ingen hyrpersonal på bland annat sjukhusen i regionen. De styrande partierna beslutade att pausa bokningen av bemanningsanställda, då de ansåg att kostnaderna blivit för höga.

På Södersjukhuset skjuts drygt 70 operationer upp varje vecka på grund av för lite personal.

Under tisdagen besökte oppositionspolitikerna Södersjukhuset, för att diskutera hur minskningen av hyrpersonal påverkar patienterna. Hör politikernas kritik i videon ovan.

Robert Johansson (S), som är ansvarigt regionråd för personalfrågor i Region Stockholm, avvisar kritiken och säger att hyrstoppet är nödvändigt. Hör mer i videon nedanför:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Oppositionen har fel det är inget hyrstopp utan en minskning av bemanningspersonalen, säger Robert Johansson (S) personalregionråd. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.