Johanna Adami, rektor på Sophiahemmet Högskola, förklarar varför personal behöver utbildas inför massvaccinationen mot covid-19. Foto: SVT

Oro för brist på sjuksköterskor – nu ska vaccinationspersonal utbildas på Sophiahemmet

Uppdaterad
Publicerad

För att klara den kommande vaccineringen av befolkningen mot covid-19 startar Sophiahemmet Högskola nu en digital distansutbildning för legitimerade sjuksköterskor. 

Via utbildningen ska sjuksköterskor få den kunskap och behörighet som krävs av Socialstyrelsen för att kunna ordinera covid-19-vaccin. Även legitimerade läkare, som redan har behörighet, kan gå utbildningen för att få fördjupad eller uppdaterad kunskap inför covidvaccineringen.

Anmälan till den digitala kursen öppnade under onsdagen och redan samma dag hade ett hundratal anmält intresse. Distansutbildningen pågår under en dag och startar i mitten av januari. Den kommer fortsätta under hela året för de regioner och verksamheter som vill utbilda sin personal.

Hör Sophiahemmets rektor Johanna Adimi berätta varför det krävs utbildning för att vaccinera mot just covid-19 i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.