Över 200 pistoler, revolvrar och automatvapen har beslagtagits av Stockholmspolisen hittills i år. Arkivbild. Foto: Christine Olsson/TT

Över 200 vapen beslagtagna i Stockholm i år

Publicerad

Polisen i Stockholm har beslagtagit fler vapen och sprängämnen i år jämfört med samma period i fjol. Från årsskiftet fram till den 20 april har 208 pistoler, automatvapen och revolvrar beslagtagits, jämfört med 138 förra året.

”Att öka beslagen av illegala vapen är ett viktigt led i att minska antalet skjutningar. När vi ökade antalet beslag åren 2017–2018 såg vi att den kraftiga ökningen av skjutningar som pågått avstannade”, säger Palle Nilsson, kommenderingschef för särskilda händelsen Rimfrost i region Stockholm, i ett pressmeddelande.

Samtidigt har antalet beslag av sprängämnen under perioden 1 januari till 23 april tredubblats, från fem förra året till 19 samma period i år. Under torsdagen gjordes ett beslag på över 40 kilo sprängämnen, skriver polisen på sin hemsida.

Arbetet med beslagen sker både lokalt och inom Rimfrost.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.