Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag är glad för här i Sverige finns inget krig och inga flyglarm, säger Anastasia Bielei, 14 år. Foto: Tomas Blideman/SVT

Kollo på Barnens ö får barn från Ukraina att glömma kriget

Uppdaterad
Publicerad

Under tre veckor har drygt 40 barn från Ukraina varit på kollo på Barnens ö. Barnen som är mellan 8-16 år kommer alla från Kievregionen och har fått komma till Sverige för att få en paus från kriget.

– Jag är glad för här i Sverige finns inget krig och inga flyglarm, säger Anastasia Bielei, 14 år.

Stockholms stad arrangerar kollo för ukrainska barn på Barnens ö för andra året i rad. Många av barnen har mist en förälder i kriget eller lever under svåra förhållanden hemma i Ukraina.

– Här får de en paus från kriget och kan njuta av livet, säger Anna Dolgikh som följt med barnen som volontär från Kiev.

Under sina tre veckor i Sverige har barnen fått leva kolloliv med bad och lekar, men också gjort resor till Stockholm och gått på muséum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.