• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Patient började brinna under operation i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En stämbandsoperation på Karolinska universitetssjukhuset i Stockholm gick förra året väldigt snett. Under operationen började patienten brinna.

Operationen gjordes med laser och patienten var enligt rutinerna täckt runt ansiktet med våta handdukar.

I en lex Maria-anmälan av Karolinska från slutet av februari framgår att under operationen gick patientens syrenivå ner något, varpå man ökade syrgashalten. Strax därefter antänds något och patienten börjar brinna runt munnen. Lågorna kunde snabbt kvävas med hjälp av de våta handdukarna på patientens ansikte.

Trots det hann patienten få brännskador på kinder, näsa, läpp och haka samt delar av munhålan.

Behövde vårdas länge på iva

I anmälan kring händelsen står att man akut konsulterade plastikkirurg och att patienten fick överföras till intensivvårdsavdelningen och behövde långvarig vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.