Polisen genomförd en insats i Rissne efter ett misstänkt mordförsök. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Person anhölls och släpptes för Rissnemordet

Uppdaterad
Publicerad

En person anhölls och släpptes senare i utredningen av knivmordet i Rissne i Sundbyberg.

Personen släpptes eftersom bevisningen inte var tillräcklig, enligt Åklagarmyndigheten

– Jag har varit i kontakt med åklagare Maria Hävermark som meddelar att en person har varit anhållen, men att anhållandet hävdes alldeles nyligen, säger Åklagarmyndighetens kommunikationsdirektör Karin Rosander till TT vid halv sex-tiden på onsdagskvällen.

Varför hävdes anhållandet?

Knivattacken i Rissne

– Därför att bevisningen inte var tillräcklig. I övrigt säger Hävermark att övriga frågor får vänta tills i morgon, säger Rosander.

”Misstankarna är avskrivna”

Polisens presstalesperson Anders Bryngelsson säger att mannen greps i Stockholmsområdet vid 04.30-tiden på onsdagsmorgonen.

– Han anhölls som skäligen misstänkt, men är nu släppt. De misstankarna är nu avskrivna, säger Bryngelsson.

En man knivskars vid en uttagsautomat i Rissne i lördags kväll och avled senare. I tisdags gick polisen ut med bild på den misstänkte mördaren och vädjade till allmänheten om tips – en vädjan som har lett till att ett stort antal personer hört av sig, enligt polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

– Vi är fortsatt intresserade av att få tips från folk som tror att de kan ha gjort iakttagelser eller har upplysningar om personen som vi har lämnat ut signalement på, eller om man har andra tips eller iakttagelser som kan vara av intresse för mordutredningen, säger Bryngelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivattacken i Rissne

Mer i ämnet