Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Person hittad död i skogen – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En svampplockare hittade under lördagen en död person ute i skogen nära Arlanda. Polisen har nu inlett en förundersökning gällande mord.

Polisen har spärrat av området kring den plats i skogen nära Arlanda där en avliden person hittades under lördagseftermiddagen.

– Privatpersonen som hittade kroppen larmade oss klockan 14.52, säger Towe Hägg Stockholmspolisen presstalesperson.

Arlandamord

Patrullen som ryckte ut kunde konstatera att personen var död och spärrade av fyndområdet.

Förtegna om händelsen

Polisen är förtegen om huruvida det är en man eller en kvinna som hittats avliden.

– Det är ingenting jag kan kommentera i nuläget då personen inte är identifierad och på grund av detta har inga anhöriga heller kunnat underättas, säger Towe Hägg polisens presstalesperson.

Kroppen är förd till rättsmedicin för vidare undersökning.

Utreds som mord

Polisen har inlett en förundersökning om mord då det inte går att utesluta att brott begicks när personen avled. Det finns i skrivande stund ingen misstänkt gärningsman.

Under lördagseftermiddagen finkammade kriminaltekniker platsen i jakt på fynd som kan hjälpa polisen att skapa en tydligare bild av vad som hänt.

– Den tekniska undersökningen är nu avslutad och alla avspärrningar hävda , säger Niklas Terlinder förundersökningsledare på söndagsförmiddagen.

Han uppger att polisen tror att kroppen legat på platsen en tid.

– Men jag kan inte säga något om hur länge, säger Niklas Terlinder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arlandamord

Mer i ämnet