Skottlossning på gym i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man har avlidit efter att ha skjutits med flera skott inne på ett gym i stadsdelen Vasastan i Stockholm.

Skytten uppges, enligt källor till SVT, ha varit ute efter en Bandidos-man, då mc-gänget har flera konflikter både i Stockholm och Linköping.

Polisen utreder händelsen som misstänkt mord.

Men enligt källor till SVT ska den skjutna mannen inte ha varit det tilltänkta offret. Istället ska skytten ha varit ute efter en man i mc-gänget Bandidos. Gänget ska ha flera konflikter både i Stockholm och Linköping.

Gymmordet i Vasastan

Flera skott

Enligt polisen ska den skadade mannen ha blivit skjuten med flera skott inomhus på ett gym. Han har förts med ambulans till sjukhus och brottsplatsen är avspärrad.

– Han har skjutits i överdelen av kroppen och har fått livshotande skador, säger Ola Österling, presstalesperson för polisen.

Polisen larmades till platsen vid 12-tiden på måndagen.

– Vi fick in ett samtal om att en person blivit skjuten inne i en fastighet, när vi kom fram kunde vi konstatera att det fanns en skottskadad person där, säger Per Fahlström, polisens presstalesperson.

Gärningsmannen sågs fly

Polisen har spärrat av ett större område och genomför just nu en omfattande insats. Bland annat hämtas bilder från övervakningskameror in och flera personer har förhörts.

– Vi letar efter gärningspersoner och ska se om det finns övervakningskameror i området. Vi utesluter inte att flera personer är inblandade i det här mordförsöket, säger Per Fahlström.

Vid 15-tiden kom uppgifter från polisen om att gärningsmannen ska flytt i riktning mot Odenplan. Han ska vid tillfället varit klädd i en mörk jacka med huva.

Ett område runt gymmet har spärrats av och det har samlats en del folk vid avspärrningarna. Foto: Henrik Sköld/SVT

Polisen beslutade vid lunchtid att stoppa tunnelbanans gröna linje 17, 18 och 19 i båda riktningarna vid Odenplan. Vid 13.30-tiden var tunnelbanetrafiken igång igen med en del förseningar som följd.

Stoppet påverkade också pendeltågstrafiken där det är fortsatt stora störningar. Enligt SL kommer föreningarna att sträcka sig över hela rusningstrafiken.

Tunnelbanans gröna linje förbi Odenplan stoppades vid lunchtid på måndagen. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gymmordet i Vasastan

Mer i ämnet