Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Med egna kameror hoppas staden att öka tryggheten. Vid misstanke om brott lämnas materialet över till polisen. Hur länge sparas filmerna? Hör trygghetsborgarrådet Alexander Ojanne (S). Foto: SVT

Pilotprojekt ger fler trygghetskameror till Järvaområdet

Publicerad

Tio nya kameror sätts upp på tak och fasader i Akalla och Husby under juli månad. Det är Stockholms stad som vill öka tryggheten.

– Trygghetskamerorna finns på platser där vi vet att invånare inte känner sig lika trygga som i andra delar av staden, säger Alexander Ojanne (S), trygghetsborgarråd.

Sedan flera år tillbaka har både polis och bostadsbolag övervakningskameror uppsatta  i Järvaområdet. I ett pilotprojekt sätter nu Stockholms stad upp ytterligare kameror som ska hjälpa polisen när brott har begåtts.

– Vi kompletterar polisens kameror och sätter dem på platser där polisen inte haft några, säger Alexander Ojanne (S), trygghetsborgarråd.

Stadens kostnader för kamerorna är 300 000 kronor. Trygghetskamerorna filmar både gator och torg. Vid misstanke om att ett brott begåtts lämnas materialet över till polisen.

Hur länge sparas filmerna – hör mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.