I närheten av den här badplatsen föll pojken från klippan Foto: Fanny Renman, SVT

Pojke död efter drunkningsolycka i Tullingesjön

Uppdaterad
Publicerad

En 11-årig pojke har dött i en drunkningsolycka i Tullingesjön i Botkyrka. Pojken ska ha varit tillsammans med kompisar när han föll ner i vattnet från en klippa. Trots en stor räddningsinsats gick pojkens liv inte att rädda.

Pojken föll i vattnet från en klippa vid Tullingesjön vid 14-tiden på onsdagen. Ambulans, polis och dykare larmades till området.

– Vi fick samtal om att pojken var där utan föräldrar, och att han hade ramlat ner från en klippa. Pojkens kompisar kunde peka ut platsen, säger Roger Magnusson, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Efter en stunds letande hittades pojken på fyra meters djup.

– Han fördes med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset.

Populär badplats

Badplatsen beskrivs som ett väldigt populärt ställe där det varit mycket människor hela sommaren. Barn och ungdomar brukar hoppa från klippor i närheten, enligt besökare på platsen. De senaste dagarna har det däremot varit lugnare.

– Vi såg helikoptern och hoppades att det inte skulle vara en olycka, säger ett ögonvittne till SVT Nyheter.

Hon fortsätter:

– Det brukar vara mycket folk men det har varit ovanligt lugnt i dag.

Anhöriga har underrättats och polisen kommer nu att utreda vad som har hänt.

Krisstöd på skola

På den avlidne pojkens skola höll man öppet under onsdagskvällen för att erbjuda krisstöd och det finns även beredskap för att möta eleverna under torsdagen.

– All personal på skolan har blivit informerad så att de kan svara på frågor och prata med eleverna. Elevhälsan är också på plats, säger Kenny Fredholm, verksamhetschef för grundskolan i Botkyrka kommun.

Drunkningsolyckan inträffade samma dag som kommunens skolor öppnade igen efter sommarlovet.

– Skolan har haft en minnesstund i dag och sett till att det finns en minnesplats, ett avskilt rum dit man kan gå för att komma undan lite, säger Kenny Fredholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.