Polis nära bli påkörd vid trafikkontroll

Publicerad

Under söndagsmorgonen genomförde polisen en trafikkontroll i Högdalen i södra Stockholm. Bilisten stannade inte utan körde igenom kontrollen varvid en polis fick kliva åt sidan. Kort därefter sladdade bilen av vägen och två män kunde gripas.

Bilen som vägrade stanna accelererade vidare förbi kontrollen och var nära att köra på en av poliserna. Fordonet sladdade kort därefter av vägen och de misstänkta gärningspersonerna sprang från platsen. Efter en stund jakt greps två män och är nu misstänkta för försök till grov misshandel samt för narkotikabrott.

– I vanliga fall brukar vi rubricera den här typen av händelser som försök till mord. Även om det inte brukar bli några fällande domar med den rubriceringen så ser vi väldigt allvarligt på företeelsen, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.