Polischefen bemöter kritiken

Uppdaterad
Publicerad
Polisledningen i Stockholm reagerar nu på SVT Stockholms granskning om att många poliser slutar. I ett pressmeddelande säger biträdande regionpolischef Pia Sjunnegård Dahlbom att det visst finns konkreta planer i myndigheten för att stoppa eller bromsa avhoppen.

SVT Nyheter Stockholm har granskat polismyndigheten den senaste tiden och tagit fram siffror på hur många poliser som lämnat myndigheten. Redaktionen har även varit i kontakt med flera poliser runt om i länet som berättat om missnöjet inom myndigheten.

”Viktigaste resurs”

Biträdande regionpolischef Pia Sjunnegård Dahlbom kommenterar nu på myndighetens hemsida SVT Nyheters Stockholms rapportering och menar på att det görs omfattande jobb för att förbättra arbetsmiljön för poliserna i länet.

– Vi gör allt vi kan för att skapa så bra förutsättningar som möjligt att arbeta i region Stockholm och vi är mycket angelägna om att poliser stannar och kommer tillbaka. Personalen är vår viktigaste resurs. Om det råder inga som helst tvivel”, säger hon.

Enligt biträdande regionpolischef Pia Sjunnegård Dahlbom, ringer myndigheten till alla tidigare anställda som har slutat, för att få en bild över varför de lämnat. Man gör det också för att kunna förbättra arbetsmiljön och tryggheten. Myndigheten vill öka på träningsmöjligheter, yrkeshandledning och få fram bättre skyddsutrustning.

Väntat under längre tid

Efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm 7 april var det dock många poliser som kritiserade ledningen för att skyddsutrustningen inte höll måttet. SVT Nyheter Stockholm har pratat med flera poliser som bekräftar den bilden och att man länge krävt bättre skyddsutrustning.

I polisens pressmeddelande framhålls också att det pågår ett samarbete med Polisförbundet om att uppvärdera polisyrket. Vad gäller polislönerna säger polisens HR-chef Magnus Lundström att begynnelselönerna höjts.

– I arbetet med att uppvärdera polisyrket ingår också att höja lönerna i den takt som är möjlig, säger han.

Polisens pressmeddelande

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Poliskrisen

Mer i ämnet