Foto: TT

Polisen varnar för falska snöskottare

Uppdaterad
Publicerad

Polisen varnar allmänheten för falska snöskottare som lurar äldre på pengar. – Snön är den nya metoden, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisen.

Stockholmspolisen har fått in flera samtal under den här veckan där falska snöskottare erbjuder sig att hjälpa till med snöskottning.

– De här personerna kommer på nya metoder hela tiden, de är ute efter att luras och snön är nu den nya metoden, säger Albin Näverberg på Stockhomspolisen.

– Tyvärr så ser man det här som en enkel möjlighet att få snabba pengar.

Under söndagens blev en 81-årig kvinna i Södertälje drabbad sedan hon fick besök av en man som erbjöd sig att montera snöskydd på hennes tak. Kvinnan betalade en handpenning, men ingen dök upp.

”Besök era anhöriga”

– Kvinnan förklarade att hon inte hade så mycket pengar på sig. Varpå han svarade att han kunde ge henne en rabatt om hon betalade handpenning, säger Albin Näverberg.

Polisen menar att folk måste hjälpa sina anhöriga.

– Folk måste börja hjälpa varandra, besök era anhöriga, då blir de mindre sårbara, säger Albin Näverberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer