Hör Maria Sundström, lokalpolisområdeschef i Järva, berätta om utredningen och vad polisen vet om konflikten mellan de kriminella nätverkens konflikt i området. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Polisen befarar hämndskjutningar – ”Vi jobbar offensivt”

Uppdaterad
Publicerad

De två män som sköts vid en port till ett lägenhetshus i Tensta under måndagskvällen hade kopplingar till kriminella nätverk, enligt polisen. Nu befarar man hämndaktioner och fler skjutningar.

Ingen person har gripits efter måndagskvällens dåd där två män i 20-årsåldern sköts i Tensta. Polisen larmades dit efter att smällar hörts i området. Vid porten hittades de två männen med skottskador, och efter att ha förts till sjukhus avled de båda.

Under tisdagen har polisen fortsatt utredningen genom att säkra teknisk bevisning och höra vittnen. Nu befarar polisen att fler skjutningar är att vänta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.