Regionens insatsstyrka kallades in under en intensiv och omfattande insats och polisen har arbetat i området hela natten. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Två män skjutna till döds i Tensta

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män har skjutits ihjäl vid ett bostadshus i Tensta, i nordvästra Stockholm. Under måndagskvällen var det skottlossning i minst tre städer i Sverige.

Klockan 22.20 på måndagskvällen fick polisen larm om en skottlossning i Tensta. När polisen kom dit hittades två män i 20-årsåldern skadade i anslutning till ett bostadshus. De fördes till sjukhus och under natten meddelade polisen att deras liv inte gick att rädda.

Har ni någon eller några misstänkta?

– Det kan finnas misstänkta, men ingen är gripen, säger Helena Boström Thomas, polisens presstalesperson.

Polisen på plats under morgonen

Platsen spärrades av för teknisk undersökning och enligt polisen har fynd gjorts. Polisen kommer prata med vittnen och undersöker också om det finns videoövervakning som kan ha fångat delar av händelseförloppet. Under tisdagsmorgonen kommer polisen vara kvar i stadsdelen för att skapa trygghet och för att svara på eventuella frågor.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Vid 06.15 på tisdagsmorgonen var ingen misstänkt ännu gripen.

Flera skottlossningar

För knappt en vecka sedan var det en skottlossning i Tensta. Under måndagskvällen var det skottlossning på minst tre ställen i Sverige, förutom i Stockholm även i Göteborg och Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.