Manne Jönsson vill inte säga i vilka sammanhang den avlidne haft med polisen att göra. Foto: TT/SVT

Polisen: den avlidne har haft med oss att göra tidigare

Uppdaterad
Publicerad

Ingen har ännu gripits för gårdagens mord i Norsborg på en 23-årig man men polisen kan i dag bekräfta att de haft att göra med den avlidne sedan tidigare. De vill dock inte gå in på varför.

– Den person som är avliden har haft att göra med polisen sedan tidigare men jag vill inte gå in på i vilka sammanhang och på vilket sätt, säger Manne Jönsson, chef för grova brott i polisområde Stockholm Syd.

Kommer vi att se fler skjutningar?

– Det är omöjligt för mig att svara på hur det ser ut i framtiden. Som utvecklingen har sett ut så finns det risk för att det, i de här kriminella konstellationerna och konflikterna dem emellan, kan bli nya skjutningar. Det är inte orimligt på något sätt tyvärr.

Oroande utveckling

Det här är den elfte skjutningen i Stockholm på bara sex veckor och 50:e skjutningen i södra Stockholm sedan januari.

– Det är en oroande utveckling som vi har sett de senaste åren, att det skjuts mycket i kriminella kretsar. Man löser mycket utav konflikterna som finns mellan de kriminella genom det allvarliga våldet. Det är oroande och vi gör allt vi kan för att lösa den här typen av brott för att få stopp på den här utvecklingen, säger Manne Jönsson.

Kan du förstå att invånarna känner sig oroliga?

– Jag är medveten om att det här sprider en otrygghet men jag vill å andra sidan samtidigt vara tydlig med att det är kriminella emellan som det här sker, så än så länge är det inte så att andra har kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.