Lokalpolisområdeschef Niclas Andersson hoppas att situationen blir bättre framöver. Foto: SVT

Polisen: ”Ska göra allt vi kan för att stötta”

Uppdaterad
Publicerad

Husbyföretagare har tröttnat på upprepade rån och stölder och har nu beslutat att stänga ner sina butiker under en eftermiddag i protest. Polisen hoppas att områdespoliser ska öka tryggheten.

Polisen svarar butiksägarna att de ska göra allt för att stötta dem.

– Det vore jättetråkigt om de stänger ner, och vi vill göra allt vi kan för att stötta så att de inte ska behöva stänga ner. Vi får lyssna och prata med företagarna och se om vi kan stötta och hjälpa till på något ytterligare sätt, säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i Järva.

Butiksägarna menar att kriminella har tagit över området, hur ser du på det?

– Så ska det inte vara, det vi har gjort den senaste tiden är att vi har skapat områdespoliser som kommer kunna jobba mer synligt och mer kontaktskapande så att butiksägarna ska känna att de har bättre kontakt med polisen, så jag hoppas att det blir bättre och bättre framöver, säger Niclas Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stöldvåg i Husby

Mer i ämnet