Stor polisinsats i centrala Stockholm avslutad

Publicerad

En stor polisinsats har pågått i centrala Stockholm, främst koncentrerad till Centralstationen, efter att det inkommit larm om att en person uttalat något form av hot.
– Personen är identifierad nu. Han är inte anträffad, men eftersom man har identifierat honom så har polisen avslutat det aktiva sökandet, säger Anna Westberg, presstalesperson vid region Stockholm.

Det var en ”väl tilltagen” polisresurs som var ute, uppgav polisen strax efter lunchtid på torsdagen.

– Vi letade efter en person som vi ville kontrollera. Anledningen är att den här personen misstänks ha uttalat någon form av hot, exakt hur det har uttalats kan jag inte kommentera, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen.

Sökandet avslutat

Men just eftersom han är identifierad har polisen avslutat det aktiva sökandet.

– Vi har identifierat personen vi letat efter, vi vet vem det är men personen är ännu inte anträffad, säger Anna Westberg.

I och med att det är sökandet inte fullt lika aktivt längre. Larmet kom in till polisen 12:25 och det aktiva sökandet avslutades två timmar senare.

– Vi har inte fullt lika många poliser på plats, många har börjat avrapportera, alltså skriva anmälan och påbörjat efterarbete, säger Anna Westberg.

Trafiken påverkad

Under insatsen stoppades vissa pendeltåg men vid 14.30 rullade all kollektivtrafik.

Säkerhetspolisen är i nuläget inte inkopplade.

– Det här är Polismyndighetens ärende, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare på Säkerhetspolisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer