Ridande polis i samband med NMR-demonstration på Kungsholms torg i Stockholm. Foto: TT

Polisens besked: avslår NMR:s ansökan

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har nu gett avslag på Nordiska Motståndsrörelsens ansökan om att få demonstrera i Stockholm under lördagen. Polisen erbjöd NMR sammanlagt fyra alternativa färdvägar genom city men organisationen ska enligt beslutet ha motsatt sig samtliga av alternativen.

NMR ville marschera från Observatorielunden via Sveavägen och Hamngatan till Mynttorget nu på lördag, men polisen säger nu nej. En annan demonstration har redan tillstånd att vara på Mynttorget, vilket gör att polisen inte ger tillstånd till NMR. Något StockholmDirekt rapporterade om först.

”I enlighet med polismyndighetens praxis ges inte tillstånd till två sammankomster på samma plats under samma tid”, står det i beslutet.

Erbjöds fyra alternativ

Enligt beslutet har polisen erbjudit NMR sammanlagt fyra alternativa färdvägar och slutdestinationer, något som organisationen ska ha motsatt sig.

Förra helgen hade NMR tillstånd att marschera på Kungsholmen men de var missnöjda med den tillståndsgivna rutten och ställde in marschen. Istället för att marschera stannade NMR-anhängarna kvar vid Kungsholmstorg för att demonstrera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.