• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Polisens egna it-chefer sågar Pust

Uppdaterad
Publicerad

Polisens kritiserade it-system för brottsrapportering, som hittills har kostat över 120 miljoner kronor, totalsågas nu även av interna it-chefer.

Systemet Pust Siebel lever enligt it-cheferna inte upp till förväntningarna och ett stort antal allvarliga brister och buggar radas upp i en skrivelse som Expressen har tagit del av. It-cheferna hoppas på en genomtänkt avvecklingsplan.

– Personalen sitter inne och skriver i stället för att vara ute och arbeta, säger Mats Hammar, Pust-ansvarig i Skåne, till tidningen.

Polisens kritiserade datasystem

Systemet som var tänkt att kunna användas effektivt på fältet beskrivs som ett fiasko och missnöjet bland medarbetarna ”kan utan överdrift beskrivas som ett allvarligt arbetsmiljöproblem” skriver it-cheferna.

Rikspolischef Bengt Svenson, som tidigare lovprisat systemet, är bekymrad, uppger hans kanslichef Kalle Wallin till Expressen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisens kritiserade datasystem

Mer i ämnet