Omfattande arbete efter skjutningarna i Stockholmsområdet Foto: TT

Extra resurser har satts in efter skjutningarna i norra Stockholm

Publicerad

Efter den senaste tidens skjutningar i norra och västra Stockholms län har polisen satt in extra insatser för att utreda fallen och för att skapa trygghet.

För ungefär två veckor sedan inträffade tre skjutningar på fyra timmar i Sollentuna, Kallhäll och Blackeberg. Två personer avled av sina skador och två skadades. Under snart två veckor har polisen jobbat med tekniska undersökningar, informationsinhämtning och dörrknackning. Polisen utreder skjutningarna oberoende av varandra och ännu är ingen frihetsberövad för något av brotten.

Omfattande arbete

För att komma framåt i utredningen har polisen samlat personal som ska jobba med utredningarna och samtidigt öka tryggheten i de områden där våldsbrotten har skett. I Sollentuna finns flera poliser som patrullerar till fots och i bil i området. Kameror har satts upp på Malmvägen i förebyggande syfte och samtidigt kan de vara till hjälp vid utredningarna.

Även i Kallhäll och Blackeberg har polisen varit på plats i större utsträckning och enligt polisen kommer insatserna att pågå en tid framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer