Foto: Janne Åkesson

Polisjakt efter beväpnade rånare

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort polispådrag pågår efter ett rån vid galoppbanan Bro Park. Samtidigt rapporteras det om skjutningar i nordvästra Stockholm.

Larmet kom in till polisen strax efter klockan 19.00. Enligt vittnen på galoppbanan var det tre gärningsmän som var beväpnade med automatvapen.

– Det var ett fullbordat rån, säger Lars Byström vid polisen i Stockholm.

Brinnande bil

I närområdet hade fotanglar placerats ut och rånarna flydde från platsen i bil. Polisen har senare under kvällen hittat en brinnande bil norr om brottsplatsen. Den misstänks nu vara rånarnas flyktbil.

Rånarna ska ha kommit över en stor summa kontanter.

Senare under kvällen rapporterades det om skottlossning i Sollentuna, nära Bro Park i Upplands bro, båda norr om Stockholm. Polisen vill inte uttala sig om eventuella samband med rånet på galoppbanan, men ett vittne säger till SVT Nyheter att en rånarjakt i form av en helikopter över centrala Sollentuna pågick en lång stund.

”Håller på att kontrollera”

Innan det hade vittnet hört skottlossning i området.

– Vi tror oss veta att det har skett en skottlossning där eftersom det finns några spår som visar att någon kan ha blivit skadat, men vi har inte träffat på en fysisk person än, säger Lars Byström vid polisen.

Helikopter ska enligt vittnet under kvällen ha flugit mot närliggande Husby, där det enligt uppgifter kan ha förekommit en skottlossning, något som polisen ännu inte kan bekräfta.

– Vi håller på att kontrollera vad det kan ha varit genom att prata med folk i området som på något sätt kan hjälpa oss vidare.

Polisen kan dock berätta att en hylsa har hittats på platsen.

Om det finns något samband mellan händelserna är för tidigt för att säga, menar Lars Byström.

– Först måste vi konstatera att det över huvud taget har varit en skjutning i Husby, annars blir det väldigt svårt att spekulera i det.

Många mår dåligt

Ett antal människor blev vittnen till rånet och Mikael Halvarsson, säkerhetsansvarig på Bro Park, berättar att de arbetar med att ta hand om dem.

– Många mår dåligt och vi har vår egen personal och professionella som är här för att stötta dem, säger Mikael Halvarsson.

Enligt polisen avlossades inga skott och ingen ska ha kommit till fysisk skada.

Under kvällen har det även rapporterats att någon ska ha skjutit i Vällingby, men polisen har kunnat avskriva ärendet. Den misstänkta skottlossningen visade sig vara fyrverkerier.

Stor tävlingshelg

Under helgen har evenemanget ”Festival of Swedish Racing” pågått med flera tävlingar och andra aktiviteter som till exempel hattparad. På Bro Parks hemsida står det att runt åtta miljoner kronor skulle delas ut till hästägarna denna helg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.