• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Politiker nobbar avgift på broar

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget om en trängselskatt på broarna i innerstan,Västerbron, Centralbron och Fredhäll, får kraftigt mothugg av flera kommunpolitiker.

Den borgerliga majoriteten i Stockholms stadshus vill införa trängselskatt på Essingeleden redan 2016. Det kunde ABC berätta på fredagen. Samtidigt vill man höja avgiften. orsaken är stor inflyttning och ökad trafik.

Men de statliga förhandlarna skulle helst vilja se att en avgift också läggs på broarna i innerstan, eftersom det skulle ge störst effekt på trafiken och många miljoner mer i inkomst, rapporterar Radio Stockholm.

Trängselskatten i Stockholm

Möter motstånd

Men motståndet mot det förslaget är kompakt. Både Huddinge och Haninge kommuner är mot förslaget.

– Lösningen kan inte vara att bara beskatta mer. Att lägga nya tullar som bara drabbar de som bor söder om Slussen kan inte vara lösningen.

– Staten måste gå in och öka sitt ansvar för finansieringen. Inget annat kommer att funka för den här regionen långsiktigt, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M) kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trängselskatten i Stockholm

Mer i ämnet