Foto: SVT

Senaste nytt i Norrtälje efter stormen Alfrida

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen höll Vattenfall och Norrtälje kommun en gemensam presskonferens om läget efter stormen Alfrida. Bland annat meddelades det att delar av elnätet måste byggas om från grunden.

Med på presskonferensen fanns bland andra Annika Viklund, som är vd för Vattenfall eldistribution och flera representanter från Norrtälje kommun.

Många äldre hårt drabbade

Hemtjänsten har drabbats hårt av strömavbrotten. Mellan 50 och 60 äldre har fått omplaceras eftersom deras hem har kylts ut. Många boende har också varit utan trygghetslarm.

Eftersom många mobilmaster varit utslagna har det dessutom varit svårt att få tag både på personal och brukare.

Brandstationer öppna

Christer Bergh, som är biträdande räddningschef pratade om vilka insatser Norrtälje kommun gjort, för att hjälpa de som är utan ström.

Bland annat är nu fem olika brandstationer bemannade dygnet runt. Dit kan man gå för att hämta vatten, ladda sin mobiltelefon, värma sig eller till och med övernatta om man har det alltför kallt i sitt hus.

Även Rådmansö skola, Vätö skola och Edsbro sporthalll har öppnats upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stormen Alfrida i Stockholms län

Mer i ämnet