Foto: SVT

Olle Lundin: ”Helt jävla olagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Olle Lundin är professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet och har följt frågan om Österåkers kritiserade arvoden. Nu anser han att pengarna som lyfts av allianspolitikerna ska betalas tillbaka.

De arvoden som under fem år betalats ut till delar av alliansen i Österåker strider mot lagen, det konstaterar en oberoende revisionsrapport. Professor Olle Lundin, är inte förvånad.

– Det här är helt jävla olagligt. De hade lika gärna kunnat öppna den kommunala kassakistan och plocka ut pengarna direkt därifrån, säger han.

Efterfrågar polisutredning

Nu återstår att se om pengarna kommer att betalas tillbaka. Ett krav från Socialdemokraterna – som än så länge avvisas av alliansen. 

– I alla andra sammanhang skulle man kräva återbetalning, varför inte här? Det är helt galet, säger Olle Lundin som menar att ärendet bör utredas ytterligare. 

– Man kan fråga sig varför inte polis och åklagare har börjat lyfta på några stenar här, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.