Tävlingen hålls mellan 21 juli och 23 juli. Foto: Innova Champion Europe

Frisbeegolfstjärnor gör upp i Järva

Publicerad

Trots att några svenska topplaceringar inte är att vänta, hoppas arrangören för European Masters i discgolf i Järva på storpublik. – Vädret har en avgörande roll, säger tävlingsledaren Tommy Bessner.

Banan håller hög klass. Varje buske, vartenda träd och ruff ingår i ”bandesignen”. Redan i början av veckan började deltagarna från 13 nationer att strömma in. Alla har rätt att övningsspela.

– Det handlar om taktik, teknik och mental styrka. Många gör noteringar om utkast, i vilken vinkel inspel är bäst och hur blåsten kan påverka. Ungefär som i golf, förklarar Tommy Bessner.

Discgolf som levebröd

Startfältet består av 144 spelare. Några topplaceringar bland svenskarna är inte att räkna med enligt Bessner. Män och kvinnor tävlar tillsammans. Från USA kommer proffset Catrina Allen som inte heller slåss om medaljerna, men gott och väl kan landa på topp-10.

– Kvinnoklassen på den internationella scenen är fortfarande liten.

Allen och flera andra spelare från till exempel Finland räknas som proffs då de tjänar pengar genom tävlingar och sponsorer. En del har fast lön.

Mellan Tensta och Akalla

Arrangören hoppas på storpublik och att åtminstone ett tusental följer ledarspelaren.

– Om det är fint väder kommer fler att komma, säger Tommy Bressler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.