Demonstranter samlades utanför stadsdelsförvaltningen i Slakthusområdet i ett försök att stoppa rivningarna av graffitikonsten i industriomårdet Snösätra i Rågsved. Foto: SVT

Demonstration för Snösätra – ”Man tar ju bort en del av Rågsved”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen samlades demonstranter utanför stadsdelsförvaltningen i Slakthusområdet i Stockholm för att protestera mot de planerade rivningarna i Snösätra industriområde.

Snösätra innehåller en av Europas största samlingar av graffitikonst, spridd på de många väggarna i området. Men efter ett beslut 2018 om att göra delar av marken till naturreservat och utföra omfattande sanering hotas nu graffitiparken av rivning.

Under torsdagen samlades runt 50 demonstranter utanför Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning i ett försök att fånga politikers och tjänstemäns uppmärksamhet i frågan – och i förlängningen att stoppa de planerade rivningarna.

Se bilder och hör röster från protesten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.