Hör Magnus Wallin, räddningledare på Storstockholms brandförsvar. Foto: SVT

Räddningsledaren: ”Vi låter byggnaden brinna ned”

Uppdaterad
Publicerad

Giftig rök sprider sig i samband med en brand i en färgbutik i Norrtälje. Räddningstjänsten kommer troligtvis att låta byggnaden brinna ned till grunden.

– Det är främst av miljöskäl och det är inte så mycket kvar att rädda av byggnaden, säger räddningsledaren Magnus Wallin.

I butiken finns gasolflaskor och farlig rök sprider sig från byggnaden. Ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, har skickats ut och boende i området uppmanas hålla sig inomhus och stänga dörrar och fönster.

– Det sprids brand- och rökgaser som kan vara hälsofarliga, därför gick vi ut med ett VMA, säger räddningsledare Magnus Wallin.

Ett 40-tal brandmän bekämpar branden, som bröt ut tidigt på onsdagsmorgonen. Ett område på över 4 000 kvadratmeter står i brand och släckningsarbetet beräknas pågå i flera timmar.

Hör räddningsledaren i SVT:s morgonstudio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.