Reno Nordens sophämtare under strejken. Foto: TT

Reno Norden letar nya ägare

Uppdaterad
Publicerad

Renhållningsbolaget Reno Norden hyr in rådgivare för att sälja företaget på grund av ekonomiska problem. Det skriver den norska tidningen Dagens Näringsliv.

För några veckor sedan strejkade ett 50-tal av Reno Nordens sopåkare i Stockholm, på grund av missnöje med löner och arbetsförhållanden. Senare sade sopåkarna upp sig från jobbet i protest.

Strejken orsakade stora problem i Stockholms sophantering.

Aktien har sjunkit kraftigt

Nu har Reno Norden hyrt in investmentbolaget Carnegie för att sälja företaget. Detta eftersom företaget har ekonomiska problem. Aktien har det senaste året fallit från runt 100 kronor till 6,15 kronor per aktie.

Reno Norden meddelar att villkorade bud har kommit in på hela eller delar av företaget, och därför har de hyrt in Carnegie för en bredare försäljningsprocess, skriver Dagens Näringsliv.

”Sista halmstrået”

Men risken är stor för konkurs för företaget, enligt en expert som TT pratat med.

– Man försöker aktivt hitta köpare till bolaget. Alternativet är för långivarna att ta över driften av bolaget eller sätta det i konkurs. Det är lite det sista halmstrået man söker här, säger Joakim Bornold, sparekonom på banken Nordnet som följt Reno Norden under en längre tid, till TT.

Enligt en klausul i kontraktet har Stockholm vatten och avfall rätt att ta över både personal och vagnpark om en konkurs sker.

Den eventuella försäljningen av Reno Norden ska vara klar det sista kvartalet i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.