Rapartisten sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Foto: Bild från Youtube

Rappare häktad för dödsskjutning i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

En av de häktade för dödsskjutningen i Rinkeby natten till nyårsafton är en rapartist. Mannen, som är i 20-årsåldern, är en känd rappare i Västerort.

Rapparen är en del av den nya svenska gangsterrapscenen som har vuxit fram under sent 2010-tal. På fredagen häktades han av Solna tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord. Rapartistens häktningsförhandling var den första som hölls. Senare häktades ytterligare två män.

Dödsskjutningen inträffade under natten till nyårsafton. En man i 20-årsåldern sköts i en bil i Rinkeby och avled senare på sjukhus av sina skador.

Sju misstänkta för mordet

Polisen kunde gripa fem män kort efter skjutningen. På fredagen häktades alltså tre av dem. Totalt har sju män suttit frihetsberövade misstänkta för mordet. Fyra har släppts på fri fot, men misstankarna mot dem kvarstår.

Rapparen och mordoffret dömdes för grovt vapenbrott i samma ärende våren 2018. Flera av de andra misstänkta är också tidigare dömda för brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.