Polisens tekniker undersöker på Garvargatan i Södertälje sedan en person blivit skjuten i, eller i närheten av, Lunagallerian i centrala Södertälje. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Rättegång om mord i Lunagallerian startar

Uppdaterad
Publicerad

I dag börjar rättegången mot de män som är misstänkta för mordet på en 41-årig man i Södertälje i november förra året.

En man från Uppsala är misstänkt för att ha anlitat en annan man för att skjuta 41-åringen. Det var på eftermiddagen den 7 november förra året som skjutningen ägde rum vid Lunagallerina i Södertälje. Förutom de två som misstänks för inblandning i mordet är två andra män misstänkta för medhjälp och skyddande av brottsling.

Tillhörde Södertäljenätverket

Den 41-årige mannen som sköts var en profil inom Södertäljenätverket och i det stora målet i tingsrätten mot gänget dömdes han till fängelse i 1,5 år för utpressning och försök till utpressning.

Man mördad i Lunagaraget

Fallet hamnade i hovrätten men mannen sköts alltså till döds i Lunagallerian. Han hade enligt polisen en hotbild mot sig. Polisen var efter händelsen inte förvånad.

– Man kan väl konstatera att någon form av vedergällning eller hämnd är att förvänta efter både dubbelmordet och enkelmordet och det får man nog vänta oss framåt också, sa Johan Thornberg, polis som arbetar specifikt med den organiserade brottsligheten i Södertälje förra året i samband med den döde mannens begravning.

Rättegången beräknas pågå i sex dagar och avslutas den 3 oktober.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man mördad i Lunagaraget

Mer i ämnet