En rad åtgärder har införts för att förhindra en liknande attack. Bland annat har Stockholm stad placerat ut fler betonglejon, men också andra hinder i form av betongblock. Foto: TT

Rättegång om terrordådet i säkerhetssalen

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången om terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april väntas starta i februari. Nu är det klart att rättegången kommer att hållas i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt. Det skriver domstolen på sin hemsida.

Fem personer dog och många skadades när den misstänkte Rakhmat Akilov i full fart körde in i människor på Drottninggatan och sedan kraschade in i varuhuset Åhléns.

I målet finns cirka 150 målsäganden: offer, anhöriga och andra som påverkats av terrordådet, och rättegången väntas bli den största i sitt slag.

Platser reserveras för medier

Salen där förhandlingen kommer att hållas rymmer 90 åhörare. Dessa platser kommer att reserveras för medier. I en annan sal, som har plats för 60 åhörare, kommer allmänheten att kunna följa förhandlingen via skärmar.

Säkerhetskontrollen för att komma in i säkerhetssalen är rigorös med bland annat metalldetektor och visitation av polis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.