Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sida ligger idag vid Gärdet i Stockholms kommun. Foto: Tomas Oneborg / TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Regeringen skrotar planerna på flytt av Sida till Botkyrka

Uppdaterad
Publicerad

2018 beslutade Regeringen att flytta statens biståndsorganisation Sida från Stockholms innerstad till Botkyrka. Nu efter drygt två år ändrar man sig och tillåter Sida att se sig om efter lokaler i andra kommuner.

Redan när Regeringens besked kom i januari 2018 kunde kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, Ebba Östlin (S) konstatera att det var brist på större lediga lokaler i kommunen. Svårigheterna har fortsatt och nu kommer alltså beskedet att myndigheten får tillåtelse att se sig om efter lokaler i andra kommuner i Stockholmsområdet.

”Att finna ändamålsenliga lokaler i det befintliga lokalbeståndet i Botkyrka kommun har inneburit svårigheter. Med det nya beslutet möjliggör regeringen för Sida att verkställa omlokaliseringen inom rimlig tid från kostsamma lokaler i innerstan till ändamålsenliga och mer resurseffektiva lokaler i en av Stockholms förorter.” skriver Regeringen i ett pressmeddelande.

Nedan hör ni Botkyrkapolitikern Ebba Östlin (S) om flytten när beskedet kom 2018.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer