Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör när Region Stockholm. Foto: TT

Region Stockholm om pandemiläget och vaccineringen

Uppdaterad
Publicerad

Antalet patienter som vårdas för covid-19 har gått ner något den senaste tiden. Men det är för tidigt att tala om att tredje vågen mattas av. Det berättade tillfördnad hälso- och sjukvårdsdirektören Johan Bratt på Region Stockholm pressträff under fredagen

– Detta är upploppet, vi ser ljuset i tunneln, säger tillfördnad hälso- och sjukvårdsdirektören Johan Bratt.

Vaccinationen går som planerat och allt fler stockholmare får skydd mot corona. Men regionens representanter uppmanar fortfarande till att hålla avstånd och hålla ut.

– Den senaste veckan har antalet patienter varierat mycket. Men det är för tidigt säga att kurvan har vänt ner, säger Johan Bratt.

Corona i Stockholm

Vaccinationerna har senaste tiden fått fart rejält jämfört med tidigare. Man har nu uppnått två milstolpar uppger Magnus Thyberg, 20 procent av den vuxna befolkningen i länet har fått en första dos och man har gett 500 000 vaccinationer.

Här kan man följa hela pressträffen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet