Nu har datumet på skyltarna bytts ut från 22 mars till 5 april.

Renovering av rulltrappan i Rinkeby dröjer

Uppdaterad
Publicerad

När felet på den stillastående rulltrappan i Rinkeby skulle åtgärdas upptäcktes ytterligare ett fel. Nu har en ny prognos satts för när rulltrappan ska vara i drift: 5 april.

I en månad har resenärer vid Rinkeby tunnelbanestation varit utan uppåtgående rulltrappor. Felet beror på en trasig växel och för att snabba på processen skulle SL ta en växel från en rulltrappa i Husby.

Prognosen var att den uppåtgående rulltrappan skulle vara i drift fredag 22 mars men på måndagen har skyltarna fått ett nytt datum: 5 april.

– I samband med flytten av den högra växeln såg man att även den vänstra växeln var skadad. Det betyder att vi tyvärr inte kan upprätthålla vår tidigare prognos, säger Aleksander Krajisnik vid SL:s presstjänst.

Ny prognos: 5 april

Nu måste alltså ytterligare en växel flyttas från Husby innan rulltrappan i Rinkeby kan fungera igen.

Vi som jobbar och bor i Rinkeby ser aldrig någon vid rulltrapporna, är det verkligen folk som jobbar med det här och vad är det i så fall som tar så lång tid?

– Det är ett omfattande arbete. Det är komplext, det är väldigt stora delar, tung mekanik och det är ett trångt utrymme som man ska jobba på. Samtidigt ska rulltrappan fungera att gå i, det är säkerhetsåtgärder som gör att det tar extra lång tid, säger Aleksander Krajisnik.

Nu är den ena växeln flyttad till Rinkeby och man är i färd med att flytta den andra. Förhoppningen är att arbetet ska vara klart någon gång under nästa vecka. Enligt skyltarna den 5 april.

– Det är fortsatt superprio från vår sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.