Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fotograf Emil Larsson och reporter Anna-Klara Bankel Foto: svt

Reportage om Sanne prisas

Uppdaterad
Publicerad

SVT Stockholms reporter Anna-Klara Bankel och fotografen Emil Larsson får pris för sitt reportage om Sanne.
Reportaget prisas i klassen ”Granskande journalistik” när SVT internt delar ut Sverigepriset till nyheter som går djupare och gör skillnad.

I reportaget visar Anna-Klara Bankel och Emil Larsson hur anorexisjuka och drogberoende Sanne kastats runt i vårdkarusellen i under flera år och blir hemlös på Stockholms gator. Reportaget har tidigare visats i Uppdrag granskning och på SVT Nyheter. ”Vem ska rädda Sanne” skapade även debatt i riksdagen och en majoritet av partierna sa sig vara beredda att se över lagstiftningen när det gäller psykiatrisk vård och missbruk.

Flera uppmärksammade reportage

Anna-Klara Bankel och Emil Larsson har tillsammans gjort flera olika uppmärksammade reportage bland annat ”Narkotikadöden och det nya blandmissbruket” om missbruksproblemen i Stockholm, ”Konkurrensens pris” om trakasserierna mot fackliga vid bygget av Mall of Scandinavia samt ”Pojkarna från gatan” om de marockanska barnen som lever gatuliv på Stockholms gator.

I videon kan du höra motiveringen bakom utmärkelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vem kan rädda Sanne?

Mer i ämnet