Robin Zachari har bott i Bagarmossen de senaste fem åren. Foto: SVT

Robin i Bagarmossen: ”Folk här känner sig ändå trygga”

Uppdaterad
Publicerad

Sent på onsdagskvällen skadades flera personer i en skottlossning i Bagarmossen i södra Stockholm och sju personer är gripna efter händelsen. Morgonen efter är boende i området skakade av händelsen.

– Det är klart att det är obehagligt att vakna upp och tre människor har skjutits några hundra meter från där man bor, säger Robin Zachari som bor i närheten av platsen där skottlossningen skedde.

Bagarmossen ingår i stadsdelen Skarpnäck som utmärkt sig som den enda stadsdelen i Stockholm där invånarna känner sig tryggare jämfört med tidigare mätningar. Och trots att flera personer sköts i området under onsdagskvällen känner Robin Zachari som bott i där de senaste fem åren sig trygg i sitt närområde.

– Jag kan bara prata för mig själv men jag brukar säga att Bagarmossen är Guds utvalda förort på grund av att det är så tryggt här. Jag skulle säga att folk här ändå känner sig trygga, säger han.

Under natten har polisens tekniker undersökt området. Vid sextiden på morgonen var undersökningen klar, och avspärrningarna hävda.

Under torsdagen ändrades brottsrubriceringen, och polisen har inlett en förundersökning om mordförsök och grov misshandel. Fem personer sitter frihetsberövade. Polisen ville under torsdagen inte kommentera skadeläget för de skadade personerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.