Rykande åtgång på krisartiklar

Uppdaterad
Publicerad

Kriget i Ukraina och den stora oron i omvärlden har gjort att svenskarna plötsligt börjat köpa radioapparater och torrmat i stora mängder, saker bra att ha hemma vid en kris. Så pass att en Ekeröbaserad nätbutik för överlevnadssaker har varit tvungen att stänga den fysiska butiken i några dagar för att hinna skicka ut alla beställningar.

Dessutom är lagren i princip tomma, säger ägaren Fredrik Qvarnström. För ett år sedan tänkte han slå igen, för försäljningen gick så dåligt. Nu hinner han istället inte med.

Hör mer om vad som säljs mest i videon ovan.

Ukrainakrigets påverkan på Stockholm

Om krisen kommer

Redan för fyra år sedan skickade MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, ut broschyren Om krisen eller kriget kommer. I den finns råd på vad alla bör ha hemma vid eventuella strömavbrott eller andra kriser. Broschyren har hittills i år laddats ned cirka 90 000 gånger, jämför med 790 stycken förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainakrigets påverkan på Stockholm

Mer i ämnet