Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under torsdagen överlämnade en anonym person ett 10-tal puppor till Fjärilshuset i Hagaparken. Enligt Mikael Odell har personen kopplingar till den som bär ansvar för att ovanliga jättefjärilar synts i Gamla stan. Foto: Privat/SVT

Mysteriet med jättefjärilen i Gamla stan är löst

Uppdaterad
Publicerad

Mysteriet kring hur den uppmärksammade jättefjärilen från Sydostasien hamnade i Gamla stan tycks vara löst. För under torsdagen lämnades ett 10-tal puppor in av samma sort anonymt till Fjärilshuset i Hagaparken. En man i Gamla stan med stort fjärilsintresse var djupt ångerfull.

– Jag fick i dag en skokartong med ett tiotal puppor av arten Atlasspinnare, säger Mikael Odell, som är vd på Fjärilshuset.

Fjärilspupporna ska undersökas

Det var i helgen som en av världens största fjärilar upptäcktes på en husfasad i Gamla stan. Men hur fjärilen hamnade där var en fråga många ställde sig. Under torsdagen kom förklaringen, något som tidningen Mitti var först med att berätta.

Fjärilspupporna ska nu undersökas innan de kan hamna bland de andra fjärilspupporna på Fjärilshuset. Hur mannen fick tag på pupporna ville inte inlämnaren berätta.

Se mer i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.