Dag Larsson (S), oppositionslandstingsråd. Foto: SLL

S om Moderaternas hantering av helikopterfrågan: ”Ett slag i luften”

Uppdaterad
Publicerad

Dag Larsson (S), oppositionslandstingsråd, sågar Moderaternas hantering av helikopterfrågan.
– Det är riktigt illa, säger han.

Avsiktsförklaringen mellan Moderaterna i landstinget och Värmdö kommun är ett ”slag i luften”, menar Dag Larsson.

”Riktigt illa”

– Det är riktigt illa. Det är ju för att Moderaterna i Värmdö schabblat till det som vi kommer att stå med en väldigt dålig lösning i tre år. Det rimliga hade varit att man ansökt hos länsstyrelsen om en permanent bas från början.

”Hade kunnat undvika bebyggelse”

Dag Larsson menar att det är Moderaterna i Värmdö som är att skylla för de rådande säkerhetsbristerna på Mölnviks flygplats.

Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande.

– De hade kunnat undvika att tillåta bebyggelse närheten av basen. Risken är nu stor att även om man lyckats etablera en bas på Värmdö måste stänga den igen eftersom man inte lyckas freda den från nybebyggelse, säger Dag Larsson.

M avfärdar kritiken

Kommunstyrelsens ordförande i Värmdö, Deshira Flankör (M) menar att Dag Larsson blandat bort korten och att stängningen snarare beror på skärpt lagstiftning.

– Vi har redan ett tillstånd som är giltigt och bebyggelsen har funnits med i planen hela tiden. Det var utifrån Transportstyrelsens nya regler som flygplatschefen på Mölnvik fick makt att stänga flygplatsen.

Angående nya eventuella helikopterbaser inom Värmdö kommun säger hon:

– Dag Larsson spekulerar och vet inte vilka platser vi kommer att titta på. Den framtida placeringen kan inte ens jag förutse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.