Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regeringens miljardhöjning är inte tillräcklig sett till det behov som finns i region Stockholm, enligt hälso- och sjukvårdsregionrådet. Foto: SVT/TT

Regionrådet om extra miljarderna i regeringens budget: ”Allt annat än tillräckligt”

Uppdaterad
Publicerad

I regeringens budget för 2023, skjuts sex miljarder kronor extra i statsbidrag till landets kommuner och regioner. Enligt regionen är bidraget långt ifrån tillräckligt och det kan få konsekvenser för Stockholms sjukvård.

– Det är klart att det påverkar sjukvården i Stockholm, säger Talla Alkurdi (S), hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.

Inte heller enligt Sveriges kommuner och regioner (SKR) är bidraget tillräckligt, de menar att det skulle behövts mellan 20-30 miljarder kronor för att täcka de behov som finns.

– Regeringens generella tillskott till kommuner och regioner är ett välkommet besked även om det inte kompenserar fullt ut för de ekonomiskt tuffare tiderna, säger Peter Danielsson, ordförande för Sveriges kommuner och regioner (SKR), i ett pressmeddelande.  Han menar att nedskärningar inte kan uteslutas.

Hör regionrådet om regeringens budget i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.