Trots att Ebba Östlin (S) röstades ner som partiets ledare i Botkyrka kommun har hon fortsatt starkt stöd i kommunen, säger Robert Aslan (S). Foto: TT/ Frida Jareteg, SVT

S-topp vill ha kvar Ebba Östlin

Uppdaterad
Publicerad

Robert Aslan (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Botkyrka kommun vill ha kvar Ebba Östlin som kommunstyrelsens ordförande. Det skriver han i ett inlägg på facebook. Och lokala S-föreningen i Norsborg, en stadsdel i Botkyrka, står alla bakom Ebba Östlin.

Efter att Socialdemokraterna i Botkyrka förra vecka röstade för att peta Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande sedan många år, som partiets lokala ledare har det varit ett rejält rabalder inom kommunen. Få har velat prata om det, men nu tar Robert Aslan (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Botkyrka kommun, till orda på sin facebook:

”Ebba Östlin har varit vår KSO under 7 år. Hon har lett vår kommun genom en flyktingkris, pandemi, sopbränder och kampen mot den organiserade brottsligheten. När andra backat har hon stått kvar och sett till att Botkyrka gått starkare fram för varje år.”

Maktkamp inom S i Botkyrka

Strid inom partiet

Röstningen om Ebba Östlin har lett till en infekterad strid inom partiet. Ena grupperingen säger att det handlade om Östlins ledarskap. Medan de som röstade för henne istället menar att det handlar om kritiserade nedstängningen av flera fritidsgårdar, som drevs av ABF. Det handlar också om att kriminella ska ha påverkat röstningen.

Robert Aslan skriver i en kommentar till SVT angående inlägget:

– Det är nog ingen som missat det enorma stöd som finns för Ebba Östlin och som har flödar in från hela landet. Och stödet är ännu större här hemma i Botkyrka. Vi i Norsborgs socialdemokratiska styrelse är väldigt glada över att hon tackat ja till nomineringen.

Robert Aslan är förutom politiker nationell samordnare på ABF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktkamp inom S i Botkyrka

Mer i ämnet